”Lidköping är en bra kommun att driva företag i. Här får man ett liv i balans…”

20 mars, 2019
Johanna Renko
Handheld Group drivs av Thomas Löfblad och Jerker Hellström. Förutom kompanjoner är de också svågrar. Thomas är gift med Sofia, som i företaget är marknadsansvarig, och Jerker är gift med Anna, chef för logistik och inköp. De trivs alla fyra med att både bo och driva företag i Lidköping.

För Thomas och Jerker på Handheld Group i Lidköping väntar goda år.

– Vi kommer att fortsätta att växa, berättar Thomas Löfblad, försäljningsansvarig. Med de affärer vi har i pipeline just nu, så kommer vi ha en mycket fin utveckling för 2019, 2020 och 2021.

Handheld Group sysselsätter 26 personer vid huvudkontoret på Kinnegatan i Lidköping och ägarna Thomas Löfblad och Jerker Hellström, som också är svågrar, trivs verkligen bra i Lidköping.

– Lidköping är en bra kommun att driva företag i, säger Jerker, som är VD. Här får man ett liv i balans.

– Och för oss som reser mycket är läget bra, säger Thomas. Det tar bara en timma och 20 minuter till Landvetter. Det är inga bekymmer.

Jerker och Thomas träffades 1994, då de oberoende av varandra träffade tvillingsystrarna Anna och Sofia, som båda är födda och uppväxta i Lidköping. Det ledde i första hand till att Jerker gifte sig med Anna, och att Thomas gifte sig med Sofia.

Nio år senare, 2003, så bestämde de sig också för att jobba ihop och bli kompanjoner.

– Jag har alltid jobbat med datorer, men det här blev en nystart, berättar Jerker. Det blev en tydligare inriktning på hårdvaran och att kunna erbjuda robusta datorer som går att använda utomhus och under tuffa omständigheter.

– Vi bestämde oss också för en tydlig internationell inriktning, säger Thomas.

Det första året var omsättningen cirka sju miljoner kronor, 2018 hade den ökat till strax under 200 miljoner.

– Det har gått bra att jobba ihop, konstaterar Thomas. Det finns en ömsesidig prestigelöshet mellan oss som gör att vi löser de problem som uppkommer.

– Ja, vi är bra på att diskutera oss samman, säger Jerker.

Att bostadsorten nu är Lidköping för både Jerker och Anna, och Thomas och Sofia har fallit sig naturligt.

– Tidigare bodde vi i Partille och jag pendlade hit, berättar Thomas. Men 2008 bestämde vi oss för att flytta till Lidköping. Vi byggde hus i Sjölunda och trivs jättebra. När man har barn så känns det tryggare och våra fruar känner ju alla här.

Jerker flyttade till Lidköping 1994, året efter att han träffat Anna.

– Jag älskar att bo i Lidköping, säger Jerker som har en villa på Majåker. Framför allt närheten till vattnet är viktig för mig. Både Thomas och jag har stugor ute på Spiken och där tillbringar vi mycket tid på somrarna.

Kompetensförsörjning är dock en utmaning, liksom för många andra.

– Vi letar gärna efter personer som har någon förankring i Lidköping, säger Thomas.

– Ja, de som flyttar hit blir ofta kvar, säger Jerker. Livskvaliteten på en mindre ort är större och det är lättare att leva ett bra familjeliv.

FAKTA:

Handheld Group, med huvudkontor i Lidköping, säljer och distribuerar stryktåliga datorer över hela världen. Företaget sysselsätter totalt 55 personer, varav 26 i Lidköping. Handheld Group har också kontor bland annat i USA, Tyskland, England och Australien. 

No comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *